hf10417

Nyheter

Upprustning av Kulturhuset med närvaro och engagemang i fokus

24 november, 2020

Foto: Caroline BergKulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg i Stockholm är en byggnad många har en relation till. Huset är en knutpunkt för Stockholms kulturliv och passeras av många som besöker city. Efter en upprustning och projektering som pågått i ett par år slog portarna återigen upp i september.  Kulturhuset och Teaterhuset byggdes mellan åren 1968 … Fortsätt läsa ”Upprustning av Kulturhuset med närvaro och engagemang i fokus”

Akademiska sjukhuset i Uppsala, Ingång 100 uppmärksammas

4 november, 2020

Stilla rum är ett icke-konfessionellt rum för stillhet och reflektion.Akademiska sjukhuset i Uppsalas senaste tillskott, Ingång 100 ritat av White Arkitekter, är ett av nio vårdprojekt från hela världen som uppmärksammas i den internationella tävlingen Architecture Masterprize.Juryn bestående av framstående designer, arkitekter, akademiker och curators lyfter fram de bästa projekten från hela världen i 42 … Fortsätt läsa ”Akademiska sjukhuset i Uppsala, Ingång 100 uppmärksammas”

Kulturhuset Stadsteatern återinvigs

28 september, 2020

2020-09-18Äntligen har Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm återinvigts! Bland nyheterna märks ett besökscentrum i anslutning till entrén vid Sergels torg. Dessutom har husets ursprungliga konst lyfts fram och teknisk utrustning uppdaterats. COWI Projektbyrån har projektlett upprustningen som pågått i ett och ett halvt års tid. Foto: Caroline Berg och Lennart Johansson

Upprustning av Stockholms kulturcentrum

12 augusti, 2020

Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg i Stockholm består av två byggnader från 1970-talet. Byggnaderna inrymmer förutom Kulturhusets verksamheter nio scener, sex restauranger, diverse butiker och ett flertal kontorslokaler.Fastigheten på ca 72 000 kvm genomgår nu en övergripande renovering som projektleds av COWI Projektbyrån. Ett utmanande projekt då byggnaderna är blåmärkta enligt Stadsmuseets kulturhistoriska klassificeringskarta, vilket … Fortsätt läsa ”Upprustning av Stockholms kulturcentrum”

Vad utmärker en bra projektledare?

25 juni, 2020

Det finns ett stort antal projektledare som gör ett fantastiskt viktigt jobb utifrån att engagera projektteamets medarbetare, verka för ett gott ekonomiskt utfall för alla berörda i projektet, från beställare till leverantörer samt skapa långsiktiga och hållbara byggnader och anläggningar. För att synliggöra dessa betydelsefulla personer har COWI instiftat priset Årets Projektledare inom samhällsbyggnad. I … Fortsätt läsa ”Vad utmärker en bra projektledare?”