hf10417

Nyheter

Kulturhuset Stadsteatern återinvigs

28 september, 2020

2020-09-18Äntligen har Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm återinvigts! Bland nyheterna märks ett besökscentrum i anslutning till entrén vid Sergels torg. Dessutom har husets ursprungliga konst lyfts fram och teknisk utrustning uppdaterats. COWI Projektbyrån har projektlett upprustningen som pågått i ett och ett halvt års tid. Foto: Caroline Berg och Lennart Johansson

Upprustning av Stockholms kulturcentrum

12 augusti, 2020

Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg i Stockholm består av två byggnader från 1970-talet. Byggnaderna inrymmer förutom Kulturhusets verksamheter nio scener, sex restauranger, diverse butiker och ett flertal kontorslokaler.Fastigheten på ca 72 000 kvm genomgår nu en övergripande renovering som projektleds av COWI Projektbyrån. Ett utmanande projekt då byggnaderna är blåmärkta enligt Stadsmuseets kulturhistoriska klassificeringskarta, vilket … Fortsätt läsa ”Upprustning av Stockholms kulturcentrum”

Vad utmärker en bra projektledare?

25 juni, 2020

Det finns ett stort antal projektledare som gör ett fantastiskt viktigt jobb utifrån att engagera projektteamets medarbetare, verka för ett gott ekonomiskt utfall för alla berörda i projektet, från beställare till leverantörer samt skapa långsiktiga och hållbara byggnader och anläggningar. För att synliggöra dessa betydelsefulla personer har COWI instiftat priset Årets Projektledare inom samhällsbyggnad. I … Fortsätt läsa ”Vad utmärker en bra projektledare?”

COWI Projektbyrån har projektlett Årets Stockholmsbyggnad 2020

25 juni, 2020

– I en stad som Stockholm som är byggd på öar har broar en avgörande betydelse för hur rörelsemönstren fungerar. Den nya bron är ett fint exempel på hur staden fortsätter koppla samman områden och gör dem mer tillgängliga. Bron är utformad utifrån en Stockholmstradition, i en samtida tolkning, och därför ett bra exempel på … Fortsätt läsa ”COWI Projektbyrån har projektlett Årets Stockholmsbyggnad 2020”

Östermalms saluhall återinvigd

19 mars, 2020

Östermalms saluhall är nu återinvigd efter att ha varit ett av COWI Projektbyråns största uppdrag någonsin. Projektet startade 2013 med en förstudie som sedan övergick till projektering och byggnation. I projektet ingick även det nya hotellet Dagmar, med 70 rum i lyxsegmentet, som invigs senare i vår. Projektet inleddes med bygget av den provisoriska saluhallen mitt … Fortsätt läsa ”Östermalms saluhall återinvigd”