hf10417

Nyheter

Nya Nationalmuseum nominerad till Årets Bygge 2019

11 oktober, 2018

Den 13 oktober öppnar museet för allmänheten igen efter att ha varit stängt i fem år. COWI Projektbyrån har av Statens fastighetsverk haft uppdraget för byggprojektledningen för detta komplicerade och genomgripande renoveringsprojekt som nu har nominerats till Årets Bygge 2019.Nationalmuseum är Sveriges största konst- och designmuseum. I det nyrenoverade Nationalmuseum står både konsten och människorna … Fortsätt läsa ”Nya Nationalmuseum nominerad till Årets Bygge 2019”

Projektbyrån byter namn och logga

18 december, 2017

Sedan den 1 maj 2017 är Projektbyrån ett helägt dotterbolag inom COWI. Till årsskiftet 2017/2018 kommer vi att byta namn till COWI Projektbyrån AB, och vi kommer att använda COWIs logotyp för att synas och verka under gemensamt varumärke.Vi behåller samma organisationsnummer, mejladresser och telefonnummer, och vi finns kvar på våra kontor på Tulegatan 15 … Fortsätt läsa ”Projektbyrån byter namn och logga”

Sveriges mest moderna museum

20 november, 2017

Nationalmuseum på Blasieholmen i Stockholm totalrenoveras för första gången på 150 år. De omfattande upprustningsarbetena på Friedrich August Stülers byggnad från 1866 har engagerat mer än tusen hantverkare, entreprenörer, tjänstemän och arkitekter.Det är Statens fastighetsverk, SFV, som har fått regeringens uppdrag att renovera museibyggnaden. Arbetet påbörjades för tre år sedan och är nu i slutfasen, … Fortsätt läsa ”Sveriges mest moderna museum”

Tillfälliga saluhallen prisas

16 oktober, 2017

Stockholms Handelskammares Stadsmiljöpris, som delats ut sedan 1986, går i år till den provisoriska saluhallen på Östermalmstorg, ett CM-uppdrag som Projektbyrån genomför. Byggnaden är tänkt att stå på torget under de två år som Östermalms saluhall är stängd för renovering och utveckling. Den provisoriska saluhallen har blivit en succé och antalet besökare har fördubblats. Juryns … Fortsätt läsa ”Tillfälliga saluhallen prisas”

Nattugglan 14 nominerad till årets LEED-byggnad 2017

16 oktober, 2017

Vi är mycket stolta över att Nattugglan 14 är nominerad till årets LEED-byggnad 2017 av SGBC. Projektet engagerade flera av våra medarbetare och var ett projektledningsuppdrag med CM-upplägg. Vilka personer som vinner Sveriges främsta priser för hållbart samhällsbyggande presenteras på Nalen den 23 november med start kl. 17:30.