hf10417

Sveavägen 44 i media

Sveavägen 44 var en av de nominerade till Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2015. ROT-priset, som instiftades av Stockholms Byggmästareförening 1990, är ett årligt pris som tillkommit för att främja ombyggande i Stockholm. Priset ges till den beställare, arkitekt respektive byggentreprenör som bäst tillvaratagit byggnadens särdrag och kvaliteter.


Det välkända kontorspalatset Sveavägen 44, även känt som Thulehuset, har genomgått stora förändringar. Från att ha varit hemvist för försäkringsbolaget Thule – och sedan Skandia – i 70 år blir det nu två hotell – varav Miss Clara redan varit öppet i ett år. Det blir även bostäder och flera restauranger och butiker som ska försöka se till att City utvidgas lite mot norr. Luntmakargatan som här är ganska öde ska få butiker, och i källaren byggs ett helt nytt hotellkoncept – rum utan fönster och trafikbuller, men med stora tv-skärmar. Rummen kommer att vara mellan 15 och 30 kvadratmeter, och bokningar sker via smartphones. Hotellet kommer att ha rum för gäster inom en kategori som har blivit bortglömd av Stockholmshotellen i övrigt. Det är inte alla som vill eller ens har råd att betala flera tusen kronor natten för ett dubbelrum.

 

Kronan på verket är takträdgården – eller snarare taklandskapet. Nio våningar ovanför Sveavägen växer ett landskap som ska påminna lite om de svenska fjällen, ytter­skärgården och magra gotländska ängar fram.

Det centrala läget på Sveavägen, nära såväl centralstationen, tunnelbanan som otaliga busslinjer, gör adressen till en av Stockholms mest vitala mötesplatser.


För mer info se nedan länkar:
« Alla nyheter