hf10417

Underjordiskt hotell på Sveavägen 44

Nu får Sverige och Stockholm sitt första helt underjordiska hotell. Hotel With Urban Deli öppnas på Sveavägen sent i höst. Hotellet är byggt med kompletta hotellrum tillverkade i Finland. 
HotelWith (900x290)
Projektet, som Projektbyrån varit delaktig i, omfattar ombyggnad av ett tomt källarplan under nästan hela kvarter Sveavägen 44 till ett kabinhotell med 106 rum. 
Samarbetspartner är Urban Deli och hotelloperatör blev Servisen, ett ventureföretag.

_R5A1985 _R5A1995 (528x353)


Efter att ha räknat på skillnaden mellan platsbyggt och färdiga kabiner bestämde man sig att använda så många färdiga kabiner som möjligt. Till stor hjälp var ett rulltrappshål som kabinerna kunde sänkas ner igenom. Det blev 27 platsbyggda hotellrum och 79 kabiner tillverkade i Åbo.
En speciell fabrik upprättades just för detta projekt, där kabinerna byggdes enligt löpandebandprincip. Kabinerna testades för att uppnå en hög kvalitet och minimera arbetena på plats. I början av mars startades intransport av de första rummen och i mitten på maj var alla på plats.
berco_mac_66 Page 002  berco_mac_66 Page 005

Intransport fick ske kvällstid och passagen in genom fasaden var precis så stor som kabinerna. Vikt på kabinerna är ca 3,5 till 4 ton beroende på typ. Alla lyftanordningar fick designas och tillverkas för just detta projekt. Kabinerna var helt färdiga inuti med våtgrupp, säng etc.

Mer om detta projekt hittar du under våra referensprojekt
Tidningen Allt om Stockholm har skrivit en intressant artikel om hotellet
« Alla nyheter